7 Mayıs 2011 Cumartesi

MODÜL 6' DA ÖĞRENDİKLERİM

Bu modül, öğrencilerin öz-yönelimli öğrenen olmalarının ve öğretimin öğrencilerin bireysel farklılıklarına göre tasarımlanmasının önemini kavramınıza yardımcı oldu mu? Nasıl?
CEVAP:Evet oldu.Bireysel farklılıklaragöre tasarlanan eğitim ,öğrencilerin isteyerek yaptıkları bir eğitim niteliği taşır.Bu yüzden bireysel farklılıklara göre tasarlanmış eğitimin öneminin farkına vardım. Öğrencilerin öz yönelimli öğrenmeleri hakkında gerekli kavramları öğrendim.mesela destek malzemesi hazırlarken içerik,süreç ,ürünler ve öğrenme çevresi gibi dört farklı strateji uygulanabilir.
Öğrencilerime, öz-yönelimli öğrenen bireyler olmaları için nasıl yardım edebilirim?
CEVAP:Öğrencilerimin konuyu dikkatli inceleyerek öğrenen bireyler olmaları için onların bireysel farklılıklarına uygun projeler hazırlamalarını sağlarım. Bireysel yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri öğrenme aktiviteleri tasarlamaya çalışırım..
Öğrencilerin bireysel gereksinimlerini nasıl karşılayabilirim?
 CEVAP:Öğrncilerimin kişisel ihtiyaçlarını tespit ederim.Daha sonra bu gereksinmelerin sağlanabileceği fiziki şartları hazırlarım.İhtiyaç duyduklarında yardımcı olurum.ihtiyaçları karşılanmış bir öğrenci zorlukların üstesinden gelmede kendi çözüm yollarını kendisi üretebilecektir.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

MODÜL 5 DE ÖĞRENDİKLERİM-2

  • Bu modül öğrenci merkezli değerlendirmenin nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda yardımcı oldu mu? Nasıl ? 
  • Öğrencilerin öğrenip öğrenmediklerini nasıl değerlendirebilirim?
  • Öğrencileri, değerlendirme sürecinde nasıl aktif hale getirebilirim? 

CEVAP:Bu modülde değerlendirme örneği yaptık. Bu örneği geliştirirken değerlendirme stratejileri ve değerlendirme aracı  nasıl yapılmalı bunun üzerinde çalıştık. bu bizlere öğrenci merkezli değerlendirmenin nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında bize bilgiler verdi.
CEVAP:Öğrencilerin öğrenip öğrenmediklerini değerlendirme araçları ile öğrenebilirim.
CEVAP:Açıklama,soru sorma,yanıtlama ,ek bilgi verme,diğer kaynaklara bağlantı sağlama,kurgulama verilebilir.
Etkileşimde uygulamalı olanı her zaman daha iyidir.Burada öğrenci aktiftir.Öğrenme sürecine yaparak değiştirerek,yaptığı işlemlerin sonucunu görerek öğrenir.Böylece öğrenmede kalıcılık da sağlanmış olur.